Pastella

Historien om Pastella

1989 startar Tholstrup Cheese produktion av färsk pasta, något som man är först med i Danmark. Pastella färsk pasta produceras alltså första gången 1989 då Pastella Fettuccine lanseras. Receptet bakom Pastella färsk pasta är utvecklat av Boris Koppel, maestro PASTEIO inom färsk pasta.

1989 tilldelas Pastella med Det Danske Gastronomiske Akademis Pris för sin färska pasta.

1990 lanseras Pastella fylld pasta: Ravioli och Tortellini.

1991 börjar Pastella exporteras till de andra nordiska länderna samt till Baltikum.

1995 börjar Pastella exporteras till Nederländerna.

2003 köper Tholstrup Cheese två andra danska producenter av färsk pasta och samlar produktionen på två ställen.

2006 säljs Tholstrup Cheese till Arla Foods och Pastella etableras som ett självständigt företag.
2006 tilldelas Pastella Børsens livsmedelspris.

2007 köper Beauvais foods A/S Pastella och slår ihop verksamheten med Beauvais. Se http://www.orklafoods.dk för att läsa mer om Beauvais foods A/S övriga produktsortiment

2010 uppför Beauvais foods A/S en ny Pastellafabrik i Skovlund.