Pastella

Visste du att…

  • Pastella finns i 11 olika varianter.
  • Pastella färsk pasta kan frysas och håller sig i ca två månader vid -18° (fryst pasta bör tinas i kylskåp före kokning).
  • God pasta ska kokas "al dente" vilket innebär att den har ett visst tuggmotstånd.
  • Det är viktigt att Pastella inte kokas för länge. Koka Pastella enligt anvisningarna på förpackningen.
  • När du har kokat Pastella låter du pastan droppa av i ett durkslag och vänder sedan den med lite sås eller lite av kokvattnet. Då klibbar den inte längre.
  • Kokt Pastella pasta ska serveras omgående.
  • Enligt danska DTU Fødevareinstituttet bör vi äta minst 75 g fullkorn per dag. Det gör bara 6 % av danskarna!
  • Du kan täcka hälften av den rekommenderad dagliga mängden fullkorn med 125 g Pastella fullkornspasta! Då får du i dig 41 g av det rekommenderade intaget på 75 g fullkorn per dag.