Til Oversigt

Grönsakspasta Morot med färsbiff, bakad lök, gorgonzolasås och färska örtkryddor

Fire tallerkener

4 personer

2 pkt Pastella Grönsakspasta Morot (500 g)
500 g nötfärs
20 g smör
4 lökar (400 g)
1 msk olivolja
½ l mornaysås
100 g gorgonzola
färska örtkryddor
salt och peppar

 

Forma färsen till biffar och krydda med salt och peppar. Stek dem i en stekpanna med smör. Skala löken och skär den i klyftor. Lägg löken i en ugnsfast form och vänd den i 1 msk olivolja och lite salt. Baka i ugnen vid 220 grader i ca 20 min.   Låt Pastella Grönsakspasta Morot koka i lättsaltat vatten i ca 2 min. Koka upp mornaysåsen och låt mindre bitar gorgonzola smälta i den. Smaka av med salt och peppar.

Servera Pastella Grönsakspasta Morot med färsbiff, bakad lök, gorgonzolasås och färska örtkryddor