Grönsakspasta Morot med bolognesesås, riven parmesan och basilika
4 pers.
2 pkt Pastella Grönsakspasta Morot (500 g)
1 msk olivolja
500 g nötfärs
1 lök (150 g)
1 röd paprika (175 g)
2 burkar krossade tomater (800 g)
2 msk torkade kryddor (basilika, oregano och timjan)
1 msk socker
40 g parmesanost
färsk basilika (eller annan färsk örtkrydda)
Tillagning:
Bryn köttfärsen och tillsätt finhackad lök och röd paprika. Låt allt steka under omrörning i ca 2 min. Tillsätt krossad tomat, torkade kryddor, nymalen peppar och socker. Låt bolognesesåsen sjuda under lock i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Låt Pastella Grönsakspasta Morot koka i lättsaltat vatten i ca 2 min. Servera Pastella Grönsakspasta Morot med bolognesesåsen, finriven parmesanost och färska basilikablad.
Tips: Tillsätt morot, blekselleri, vitlök, rödvin och lagerblad i din bolognesesås.