Til Oversigt

Grönsakspasta Blomkåls med ratatouille, parmesanost och persilja

Fire tallerkener

2 pkt Pastella Grönsakspasta Blomkål (500 g)
2 lökar (200 g)
4 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
2 msk färsk timjan
2 zucchini (500 g)
1 aubergine (200 g)
3 paprikor (450 g)
2 burkar hela skalade tomater (800 g)
1 burk koncentrerad tomatpuré (140 g)
2 lagerblad
100 g parmesanost
4 msk hackad persilja

 

Stek lök, vitlök, timjan samt tärnad zucchini, aubergine och paprika i olivolja i en traktörpanna i ca 5 min. Tillsätt hela tomater, 2 dl vatten, tomatpuré, lagerblad och färska örtkryddor.

Låt ratatouillen sjuda en timme under lock och de sista 10 minuterna gärna utan lock så att den reduceras lite.

Smaka av med salt och peppar.

Låt Pastella Grönsakspasta Blomkål koka i lättsaltat vatten i ca 2 min.

Servera Pastella Grönsakspasta Blomkål med ratatouille, riven parmesanost och persilja.